Agenda 2018

© foto Rob de Wind, Yoga Zonnebloem, voorkeur CF035741

Zonnebloem in gebruik als yoga-en meditatieruimte

Dru yoga de Roos onder leiding van Petra Kempkes. Wekelijkse yogalessen in de Zonnebloem.
Maandagavond, start vanaf 17 september 2018, van 19.30 – 21.00 uur
Woensdagochtend, start vanaf 19 september, van 9.15 – 11.00 uur
Voor lessen op locatie naar wens, workshops of tijdens uw verblijf in de Zonneroos, neem contact met mij op.

Mindfulnesstraining, start op dinsdagavond 20 november t/m 22 januari 2019
Mindfulness betekent aandacht geven op een speciale manier: bewust, op het moment zelf en niet-oordelend. Dat lijkt simpel, maar blijkt vaak lastig in de hectiek van het alledaagse leven.Vaak beginnen mensen met het beoefenen van mindfulness, omdat ze anders met stress om willen gaan. Je hoeft echter niet ergens last van te hebben om baat te hebben bij mindfulness. De mindfulnesstraining bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur, plus een hele dag waarin in stilte wordt geoefend. Iedere sessie heeft een eigen thema, zoals de automatische piloot, grenzen leren herkennen, stress en stressreacties bewust beantwoorden, etc.

Mindfulness is vooral iets wat je leert door te ervaren, door actief bezig te zijn met oefenen in je dagelijkse leven. Je haalt dan ook het meeste uit de training als je – naast de bijeenkomsten – iedere dag tijd vrij maakt om 30 tot 45 minuten te oefenen.

De sessies vinden plaats op dinsdagavonden van 19:30-22:00 uur. Data: 20, en 27 november, 4, 11 en 18 december 2018, 8, 15 en 22 januari 2019. Stiltedag: zaterdag 19 januari van 10:00-15:30 uur. De kosten voor de training bedragen € 445,-.Dit bedrag is inclusief het intakegesprek, een werkmap, koffie/thee tijdens de bijeenkomsten en een lunch tijdens de stiltedag.

In het kader van stresspreventie en om uitval te voorkomen, zijn steeds meer werkgevers bereid om de mindfulnesstraining voor hun rekening te nemen. Betaalt je werkgever? Dan komt er BTW bij het bovengenoemde bedrag.

Aanmelden of meer informatie: andrea.meijer@psycholoog-emmeloord.nl of via www.andreameijer.nl. of bel 06-20961827

AGENDA 2019

Dru yoga de Roos onder leiding van Petra Kempkes. Wekelijkse yogalessen in de Zonnebloem.
Maandagavond van 19.30 – 21.00 uur
Woensdagochtend van 9.15 – 11.00 uuroor lessen op locatie naar wens, workshops of tijdens uw verblijf in de Zonneroos, neem contact met mij op.

Stemexpressie door Saskia Beijderwellen
Op 7 dinsdagochtenden (t.w. 8 & 22 januari, 5 & 19 februari, 5 & 19 maart, 2 & 16 & 30 april) geeft Saskia stemexpressie en zang. In de Zonnebloem van 10-12.30 uur. Je mag alle keren komen (graag zelfs) maar het is helemaal geen bezwaar om af en toe te komen als dat beter past. Het gaat er om dat  je met plezier je stem gebruikt. Ook als het even piept of kraakt. We zingen en klinken louter om wat er op het moment is. Dof, helder, stralend of verdrietig. Veel improvisaties, veel leuke liedjes, veel voelen en heel veel genieten in een veilige sfeer. De kosten zijn € 12,50 per keer incl. koffie en thee. Mocht je graag willen zingen maar financieel zit het even niet mee dan regelen we iets zodat je toch kunt komen. Even melden bij het opgeven ajb. Voor opgeven of inlichtingen: saskiabeijderwellen@gmail.com of 06-25564336

Het meditatieweekend van 8 t/m 11 februari 2019  is een fijn en diepgaand meditatie weekend met een goed gevuld trainings programma. De invulling van deze dagen bestaat uit Yin yoga, stilte meditatie, geleide meditaties, visualisaties en ervaringsoefeningen. In combinatie met mooie muziek zijn deze dagen een geleide reis naar binnen. We zijn zo geïdentificeerd geraakt met ons leven, ons werk, ons drukke bestaan en met alles wat we om ons heen zien, dat we dit vaak als enige waarheid ervaren. We gaan voorbij aan een veel groter en ruimer deel van ons zelf. In deze dagen gaan we ons hier op richten. Dit weekend, dat jou als een geleide reis door het programma mee neemt, laat jou ervaren dat je lichaam de “heilige tempel” is die de gehele kosmos weerspiegelt. Je bevindt je in een omwenteling van tijd die verrassende aspecten laat zien van accessie.  De grote verscheidenheid aan meditaties die wordt gegeven zetten je aan om op een dieper niveau te onderzoeken. Onze meditaties zijn van een hoog niveau zodat zij een mooie diepe uitwerking hebben. De inhoud van het programma is verdiepend, een reflectie naar jezelf toe, creatief maar ook luchtig en vooral geaard. De dagen zijn als een inspirerende geleide reis door jezelf. Meer informatie: www.meditatiefriesland.nl

Vastenkuurweek door Gerlinde Stam & Anna Hoekstra
Zij organiseren een detox voor lichaam, geest en ziel. Door te vasten word je ‘Fit, vitaal en gelukkig!” van 30 maart t/m 5 april op een andere locatie. Kijk voor meer informatie op https://puurgenezen.nl/vastenkuur-info-avond/

Vastenkuurweken onder leiding van natuurgeneeskundige Florentine van Vollenhoven.
6 t/m 12 april en 4 t/m 11 oktober. Kijk voor meer informatie op www.fvanvollenhoven.nl

Mayr kuurweken onder leiding van natuurgeneeskundig artsen Nina Weiss en Margriet Oussoren.
18 t/m 24 mei en 21 t/m 27 september. Zie film.

Yogaretraite met Atul Mulji, 27 september t/m 4 oktober
Yogaleraar en masseur Atul Mulji voor beginners, gevorderden en yogadocenten. Hij draagt een enorme kennis en ervaring met zich mee. Je kunt hem volgen via Facebook: Yoga & Massage by Atul Mulji. Wil je meer informatie over het volgen van een weekend, week of midweek neem dan contact op met anneliesplekker@gmail.com.