[vc_row][vc_column][vc_column_text]

  • kanovaren in de Weerribben/Wieden groepsaccommodatie Zonneroos Friesland

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column top_margin=”page_margin_top” width=”2/3″][vc_column_text]Ontdek!
Groepsaccommodatie Zonneroos ligt in het relatief onbekende natuurgebied de Rottige Meente. Een Natura 2000 gebied vanwege het unieke laagveenlandschap bestaande uit trilveen en moerasbos. Waar u verrast kan worden door een otter, een grote Vuurvlinder, een roerdomp of karekiet. Ons buitenhuis is een uitstekend startpunt om de prachtige omgeving te ontdekken te voet, met de fiets-, in de kano of fluisterboot of op de schaats. Visrijk water treft u in één van de vele petgaten of het kleine riviertje de Scheene in de directe nabijheid van onze groepsaccommodatie.
Kunst en cultuur in de natuur
Bekende plaatselijke evenementen zijn de jaarlijks terugkerende Opera Spanga en Opera Nijetrijne. Tweejaarlijks vindt Kunst aan de Scheene plaats. Een zomers Kunst en Poëzie expositie langs het Voetpad, het oudste kerkepad dat Weststellingwerf rijk is. Of breng een bezoek aan de Vogelkijkhut voor Niet Bestaande vogels.
Stiekm Trots
Je verblijft in Weststellingwerf; een van oudsher eigenzinnige boerenrepubliek met een Saksische inslag. Dat hoor je nog aan de taal, die zelfs Europees erkend is. De inwoners van die aparte gebied, het niet-Friese Friesland, geven je graag tips in bijvoorbeeld Wolvega, Noordwolde en laten je zien waar zij stiekm trots op zijn. www.stiekmtrots.nl Stug? Dat valt alles mee: wij zijn hier zelf neergestreken vanuit de Randstad en voelen ons vanaf dag één helemaal thuis terwijl we nog altijd verrast worden door de ontdekkingen.
Het andere Friesland
Duinverstuivingen, statige bossen en het Nationaal park Drents- Friese Wold. Maar ook Sportstad Heerenveen, Kunstig Drachten en veel kleine ontdekkingen: het andere Friesland is een ontdekking en verrassing. Laat je inspireren op www.zuidoostfriesland.nl

Diversiteit van landschappen
Nationaal Park Weerribben Wieden ligt op ca. 5 km afstand net als het Kuinderbos en het Tjeukemeer, waar u op vele manieren van het water kunt genieten. Het gezellige havenstadje Lemmer, het Venetië van het Noorden/ Giethoorn, Steenwijk, Heerenveen met diverse musea en andere dagattracties, Leeuwarden, Joure, Sneek of Makkum liggen in de nabije omgeving. Zelfs een bezoek aan Amsterdam, Utrecht of Groningen is binnen 5 kwartier te realiseren.

Suggesties om erop uit te gaan
* Bezoek het Klimbos Avontuurlijk Paasloo. 4 circuits oplopend in moeilijkheidsgraad en een minicircuit voor de allerkleinsten.
* Ontsnap jij op tijd? Escape room in Scherpenzeel  of Oldemarkt (Prison Break) of inscaperoom in Delfstrahuizen.
* Bezoek de kaasboerderij de Stelp te Oldeberkoop. Tevens verhuur van Boeren-e-scooters.
* Diverse speurtochten met een Dafje. Hollands Trots in bange dagen! Startpunt in Slijkenburg of vanaf de Zonneroos. Bijv. tochtje ‘de Weerribben’, duur ca. 3 uur incl. koffie/thee.
* Breng een bezoek aan het strand in Lemmer, Makkum Beach of de Wellerwaard bij Emmeloord.
* Boerengolf, koeknuffelen, kanonschieten in Delfstrahuizen.
* Bezoek aan de Friese Bierbrouwerij Us-Heit tevens de eerste echte Friese Whiskeystoker van Friesland (Frysk Hinder, golden spirit of Frisia.)
* Schaatsen de schaatsbaan der schaatsbanen, Thialf.
* Natuurexcursies (te voet of op de fiets) door de Life & Nature Centrum de Rietnymf Munnekeburen of door een ervaren natuurgids.
* Kano- familieboot of fluisterbootje varen in Weerribben/Wieden. Of maak er een avontuurlijke tocht van via Kayaktjongertours.nl
* Diverse rondvaart tochten al dan niet in overdekte boot (Giethoorn, Weerribben/Wieden of Rottige Meente).
* Lezing Vreemde Vogels door O.C. Hooymeijer[/vc_column_text][/vc_column][vc_column top_margin=”page_margin_top” width=”1/3″ el_class=”aanbieding”][vc_column_text]

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1497885792022{background-color: #ffffff !important;}”][box_header][/box_header][/vc_column][/vc_row][vc_row top_margin=”page_margin_top” content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1497965214113{margin-top: 5px !important;margin-bottom: 5px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

2022 is van start gegaan. Heb je zin om er nog even tussen uit te gaan met een kleine of grote groep? Bel ons voor de mogelijkheden. We heten je graag welkom in ons Buitenhuis te Munnekeburen!
Petra & Rob

N.B. voor jongeren, feesten of partijen zijn wij geen geschikte locatie.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][info_text]

[/info_text][/vc_column][/vc_row]

  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]