Zonnebloem in gebruik als yoga-en meditatieruimte

Weten wat allemaal georganiseerd wordt in de Zonneroos?
Petra geeft Dru yogalessen, er is regelmatig stemexpressie en retraites en  yogaweekenden. Uiteraard kun jij ook jouw event of weekend hier organiseren, zoek daarvoor even contact met ons.

Activiteiten in de Zonneroos
Dru yoga de Roos onder leiding van Petra Kempkes. Wekelijkse yogalessen in de Zonnebloem. De lessen beginnen weer na de zomervakantie. Je bent van harte welkom! Yoga ervaring is niet noodzakelijk.
Dru is een zachte yogavorm waar een ieder in mee kan doen.
Maandagavond van 19.30 – 21.00 uur
Dinsdagavond van 19.30-21.00 uur
Woensdagochtend van 9.15 – 11.00 uur
Voor lessen op locatie naar wens, workshops of tijdens jouw verblijf in de Zonneroos, neem contact met Petra op.

25 t/m 28 februari, 3 t/m 7 maart en 4 t/m 7 november Retraite/meditatieweekend “Visioen” o.l.v. Marjan Adema van Meditatie Friesland. Dit weekend neemt je mee in een mystiek verhaalbaar de “heilige Droomtijd” waar je het alledaagse achter je laat en naar jouw eigen “machtsmedicijn” en inzichten gaat zoeken. Het biedt je de mogelijkheid om een groter en ruimer deel van jezelf te onderzoeken. Het weekend is inspirerend voor zowel de beginner als de gevorderde deelnemer. Kijk voor meer informatie: www.meditatiefriesland.nlof bel met Petra van de Zonneroos.

20 t/m 26 maart, 9 t/m 16 april en 2 t/m 8 oktober: Vastenkuurweek o.l.v. natuurgeneeskundige Florentine van Vollenhoven  Vasten geeft de kans gewoonten in het leven opnieuw te bezien: door het loslaten van een ingesleten voedingswijze creëer je een vorm van onafhankelijkheid die door kan werken op andere leefgebieden – bewustwordingsprocessen vinden plaats. Onder deskundige leiding wordt gevast, waarbij alleen nog maar sappen genuttigd worden, dan wel rijst of rijstwafels gegeten worden of maaltijden die bereid zijn volgens het zuur-base principe. Dit alles na overleg n.a.v. de vragenlijst die vooraf ingevuld wordt. Informatie:www.fvanvollenhoven.nl/kuurweken of www.zonneroos.nl

26 t/m 30 april Tijd voor jezelf en het gezin.
Het afgelopen jaar is meer dan duidelijk geworden hoe belangrijk verbinding is. Veel van wat we niet voor mogelijk hielden is met ‘een druk op de knop’ ineens werkelijkheid geworden. Bijna iedereen ging thuis werken en daarbovenop konden de kinderen lange tijd niet naar school zij kregen les van de ouders. Daarnaast zijn de mogelijkheden om buitenshuis activiteiten te ondernemen drastisch beperkt. Dat heeft een behoorlijke energie gevraagd van het hele gezin. Om weer eens helemaal tijd te besteden aan jezelf en je gezin, in alle rust, comfort en ook nog eens werken aan bewustzijn hebben wij deze unieke ouder-kind retraite voor jullie ontwikkeld.
BEZINNING EN BEWUSTWORDING MET JE GEZIN. We nodigen jou/jullie en je kind(eren) graag uit voor een heerlijke midweek bij “De liefdesbron”. Deze familie retraite biedt een gelegenheid waar we samen met en apart van elkaar een reis maken waarin we onszelf en elkaar ontmoeten. Een prachtige mogelijkheid om te verdiepen, genieten en bewust te worden.
ONTSPANNEN, VERDIEPEN, VERBINDEN. Dat doen we door af te dalen in en te verbinden met jezelf, je partner, je kind(eren) en de andere groepsleden. We creëren de ruimte om ouders en kinderen apart te begeleiden met een geheel eigen programma.

Terwijl de ouders o.a. oefenen in ademtechnieken, yoga, familieopstellingen en meditatie volgen de kinderen een geheel eigen programma en gaan op  avontuur in kinderyoga, creativiteit en vele andere leuke activiteiten. ’s Middags is er ook tijd voor gezamenlijke activiteiten met het gezin of de groep.Bel (+31) (0)6 301 650 62of mail voor meer informatie JohanBlom@MooiHeel.nl

29 mei t/m 4 juni en 25 september t/m 1 oktober Mayr kuurweken onder leiding van natuurgeneeskundig artsen Nina Weiss en Margriet Oussoren. De duur van de hoofdkuur is 6 dagen. De dagen zijn als volgt ingedeeld: na het opstaan wordt gemeenschappelijk ochtendgymnastiek gedaan, aansluitend een individueel aangepast ontbijt. Verder is er ruimte voor buikbehandelingen en ondersteunende waterbehandelingen volgens Kneipp; gerust met een leverpakking; ruimte om zich te laten masseren, te wandelen of te fietsen. ’s Avonds o.l.v. een ademtherapeute, adem- en ontspanningsoefeningen gedaan en informatieoverdracht van de Mayr-arts en het beantwoorden van vragen. En ten slotte, vroeg naar bed. Meer informatie op www.mayrtherapie.nl of www.zonneroos.nl.

19 t/m 21 november EigenWijsZijn weekenden met Yoga, Meditatie en coaching
Het weekend start vrijdag eind van de middag en eindigt zondagmiddag.Er zullen minimaal 5 meditatie en/of yoga lessen worden gegeven. Maar je bent natuurlijk vrij om te bepalen wat je wilt. Er is ook genoeg tijd om te genieten van de rust, de openhaard, sauna of enkele verdiepingssessies. Alle maaltijden inclusief drank (thee/koffie, frisdrank, wijn), twee overnachtingen en yoga-, meditatie-  en verdiepingsworkshops zijn inbegrepen. De kosten voor dit weekend zijn 375,=  euro.  Er zijn  enkele éénpersoonskamers beschikbaar. De toeslag daarvoor is 100,= euro.  Toekenning op basis van volgorde binnenkomst. Aanmelden kan via de bovenstaande website van Eigenwijszijn of bel met 06-14689589

Weten welke evenementen er in de omgeving zijn?
Kijk dan op:
https://www.zuidoostfriesland.nl/bezoeken/evenementenkalender/de-hele-agenda
https://www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen
https://www.visitflevoland.nl/nl/nu/agenda
https://www.visitweerribbenwieden.com/Agenda/
https://www.welkomtoenwelkomnu.nl/agenda/

Wil je er nog even tussen uit? Het weekend van 26 t/m 28 november, vanaf 28 december tot en met 7 januari 2022 is nog beschikbaar! Bel ons voor de mogelijkheden. We heten je graag welkom in ons Buitenhuis te Munnekeburen!
Petra & Rob

N.B. voor jongeren, feesten of partijen zijn wij geen geschikte locatie.