Agenda 2018

© foto Rob de Wind, Yoga Zonnebloem, voorkeur CF035741

Dru yoga de Roos onder leiding van Petra Kempkes. Wekelijkse yogalessen in de Zonnebloem.
Maandagavond, start vanaf 17 september 2018, van 19.30 – 21.00 uur
Woensdagochtend, start vanaf 19 september, van 9.15 – 11.00 uur
Voor lessen op locatie naar wens, workshops of tijdens uw verblijf in de Zonneroos, neem contact met mij op.

Zonnebloem in gebruik als yoga-en meditatieruimte

Vastenkuurweek onder leiding van natuurgeneeskundige Florentine van Vollenhoven.
6 t/m 12 oktober. Kijk voor meer informatie op www.fvanvollenhoven.nl

Stemexpressie door Saskia Beijderwellen
Op 7 dinsdagochtenden (t.w. 18 september, 2, 16 en 30 oktober, 20 en 27 november en 11 december)  en 5 donderdagochtenden (t.w. 18 oktober, 2 en 22 en 29 november en 13 december) ga ik stemexpressie en zang geven. In de Zonnebloem van 10-12.30 uur. Je mag alle keren komen (graag zelfs) maar het is helemaal geen bezwaar om af en toe te komen als dat beter past. Het gaat er om dat  je met plezier je stem gebruikt. Ook als het even piept of kraakt. We zingen en klinken louter om wat er op het moment is. Dof, helder, stralend of verdrietig. Veel improvisaties, veel leuke liedjes, veel voelen en heel veel genieten in een veilige sfeer. De kosten zijn € 12,50 per keer incl. koffie en thee. Mocht je graag willen zingen maar financieel zit het even niet mee dan regelen we iets zodat je toch kunt komen. Even melden bij het opgeven ajb. Voor opgeven of inlichtingen: saskiabeijderwellen@gmail.com of 06-25564336

Opleiding Hypnobirthing
Van 12 t/m 16 september. Kijk voor meer informatie op www.enjoy-hypnobirthing.nl

Meditatieweekend van 8 t/m 11 november 
Dit Meditatie weekend is een fijn en diepgaand meditatie weekend met een goed gevuld trainings programma. De invulling van deze dagen bestaat uit Yin yoga, stilte meditatie, geleide meditaties, visualisaties en ervaringsoefeningen. In combinatie met mooie muziek zijn deze dagen een geleide reis naar binnen. We zijn zo geïdentificeerd geraakt met ons leven, ons werk, ons drukke bestaan en met alles wat we om ons heen zien, dat we dit vaak als enige waarheid ervaren. We gaan voorbij aan een veel groter en ruimer deel van ons zelf. In deze dagen gaan we ons hier op richten. Dit weekend, dat jou als een geleide reis door het programma mee neemt, laat jou ervaren dat je lichaam de “heilige tempel” is die de gehele kosmos weerspiegelt. Je bevindt je in een omwenteling van tijd die verrassende aspecten laat zien van accessie.  De grote verscheidenheid aan meditaties die wordt gegeven zetten je aan om op een dieper niveau te onderzoeken. Onze meditaties zijn van een hoog niveau zodat zij een mooie diepe uitwerking hebben. De inhoud van het programma is verdiepend, een reflectie naar jezelf toe, creatief maar ook luchtig en vooral geaard. De dagen zijn als een inspirerende geleide reis door jezelf. Meer informatie: www.meditatiefriesland.nl

Koers naar Balans, bewustwordingsweekend op 16,17, 18 november

Gun je lichaam en geest de rust, balans en ontspanning die het nodig heeft! Koester je lichaam en omarm jezelf in dit weekend van bewustwording! Tijdens dit ‘Koers naar Balans’ Weekend kun jij de aandacht helemaal op jezelf richten. Onder een liefdevolle, warme en professionele begeleiding bieden wij je de mogelijkheid om de rust en ontspanning in jezelf te(her)vinden op een prachtige en rustieke plek in Munnekeburen (Friesland), in het natuurgebied de “Rottige Meente”. Wij hebben een afwisselend programma samengesteld waarin alle facetten voor lichaam en geest aan bod komen. Het programma bestaat uit een creatief welkom en kennismaking, verschillende vormen van yoga (zoals herstelyoga, yoga nidra), verschillende vormen (familie)opstellingen, stiltewandeling, intuïtief tekenen. Wij geven je de ruimte om dit te ervaren en te ontdekken. Het (h)eerlijke eten wordt verzorgd door Foodblogger Nelleke de Boer-Adema van Proeven met Liefde.

Je investering in dit weekend:
€ 395,00 voor een tweepersoonskamer en
€ 420,00 voor een eenpersoonskamer
(incl. BTW, betaling in 2 termijnen is mogelijk)

Wat zit bij de prijs inbegrepen
* Professionele begeleiding van Joyce Kool (yogadocente) en Boukje de Jong (psychodynamisch therapeute);
* 3 dagen/ 2 overnachtingen in een luxe verbouwde boerderij met gebruik sauna en wifi;
* (h)eerlijk eten en drinken.

Neem voor meer informatie contact op met Boukje de Jong op 06-30310922 of kijk op www.boukjedejong.nl

Mindfulnesstraining, start op dinsdagavond 20 november t/m 22 januari 2019

Mindfulness betekent aandacht geven op een speciale manier: bewust, op het moment zelf en niet-oordelend. Dat lijkt simpel, maar blijkt vaak lastig in de hectiek van het alledaagse leven.Vaak beginnen mensen met het beoefenen van mindfulness, omdat ze anders met stress om willen gaan. Je hoeft echter niet ergens last van te hebben om baat te hebben bij mindfulness. De mindfulnesstraining bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur, plus een hele dag waarin in stilte wordt geoefend. Iedere sessie heeft een eigen thema, zoals de automatische piloot, grenzen leren herkennen, stress en stressreacties bewust beantwoorden, etc.

Mindfulness is vooral iets wat je leert door te ervaren, door actief bezig te zijn met oefenen in je dagelijkse leven. Je haalt dan ook het meeste uit de training als je – naast de bijeenkomsten – iedere dag tijd vrij maakt om 30 tot 45 minuten te oefenen.

De sessies vinden plaats op dinsdagavonden van 19:30-22:00 uur. Data: 20, en 27 november, 4, 11 en 18 december 2018, 8, 15 en 22 januari 2019. Stiltedag: zaterdag 19 januari van 10:00-15:30 uur. De kosten voor de training bedragen € 445,-.Dit bedrag is inclusief het intakegesprek, een werkmap, koffie/thee tijdens de bijeenkomsten en een lunch tijdens de stiltedag.

In het kader van stresspreventie en om uitval te voorkomen, zijn steeds meer werkgevers bereid om de mindfulnesstraining voor hun rekening te nemen. Betaalt je werkgever? Dan komt er BTW bij het bovengenoemde bedrag.

Aanmelden of meer informatie: andrea.meijer@psycholoog-emmeloord.nl of via www.andreameijer.nl. of bel 06-20961827

AGENDA 2019

Dru yoga de Roos onder leiding van Petra Kempkes. Wekelijkse yogalessen in de Zonnebloem.
Maandagavond van 19.30 – 21.00 uur
Woensdagochtend van 9.15 – 11.00 uuroor lessen op locatie naar wens, workshops of tijdens uw verblijf in de Zonneroos, neem contact met mij op.

Het meditatieweekend van 8 t/m 11 februari 2019  is een fijn en diepgaand meditatie weekend met een goed gevuld trainings programma. De invulling van deze dagen bestaat uit Yin yoga, stilte meditatie, geleide meditaties, visualisaties en ervaringsoefeningen. In combinatie met mooie muziek zijn deze dagen een geleide reis naar binnen. We zijn zo geïdentificeerd geraakt met ons leven, ons werk, ons drukke bestaan en met alles wat we om ons heen zien, dat we dit vaak als enige waarheid ervaren. We gaan voorbij aan een veel groter en ruimer deel van ons zelf. In deze dagen gaan we ons hier op richten. Dit weekend, dat jou als een geleide reis door het programma mee neemt, laat jou ervaren dat je lichaam de “heilige tempel” is die de gehele kosmos weerspiegelt. Je bevindt je in een omwenteling van tijd die verrassende aspecten laat zien van accessie.  De grote verscheidenheid aan meditaties die wordt gegeven zetten je aan om op een dieper niveau te onderzoeken. Onze meditaties zijn van een hoog niveau zodat zij een mooie diepe uitwerking hebben. De inhoud van het programma is verdiepend, een reflectie naar jezelf toe, creatief maar ook luchtig en vooral geaard. De dagen zijn als een inspirerende geleide reis door jezelf. Meer informatie: www.meditatiefriesland.nl

Vastenkuurweek door Gerlinde Stam
Gerlinde geeft mogelijk een vastenkuurweek van 30 maart t/m 5 april.

Vastenkuurweken onder leiding van natuurgeneeskundige Florentine van Vollenhoven.
6 t/m 12 april en 4 t/m 11 oktober. Kijk voor meer informatie op www.fvanvollenhoven.nl

Mayr kuurweken onder leiding van natuurgeneeskundig artsen Nina Weiss en Margriet Oussoren.
18 t/m 24 mei en 21 t/m 27 september.Zie film.

Yogaretraite met Atul Mulji, 27 september t/m 4 oktober
Meer informatie volgt nog.